Borebilleangreb

Borebilleangreb

Borebilleangreb skal tages seriøst. Her på siden kan du få tips til at holde de små træspisende skadedyr væk, og få professionel hjælp, hvis det er dét, du søger.

Her hos Vestjysk Skadedyrskontrol har vi bekæmpet alverdens typer af skadedyr – inklusive borebiller – i over 25 år

borebilleangreb hjælp - ringkøbing holstebro

Borebilleangreb i tagkonstruktionen

Borebilleangreb i tagkonstruktionen er ekstra modbydeligt. Det er også det mest sete, da tagrum ofte har optimale levevilkår for biller og larver. Med et angreb i tagkonstruktionen, er der overhængende fare for, at borebillerne kan få det hele til at kollapse. Det er dog værd at bemærke, at der i mange ældre bygninger kan være tegn på borebiller, men hvor billerne er døde. Du kan tjekke op på det ved at se på, om der løbende drysser ‘savsmuld’ (borestøv) ud af nogle af de mange små huller i træet. Hvis der gør, er billerne, og deres larver, højst sandsynligt stadigt aktive. Så skal der tages affære.

Det er borebillens larver, der borer i træet

borebilleangreb

Faktisk er det ikke de voksne borebiller, der æder løs af træet. Det er borebillens larver, der står bag et reelt borebilleangreb. Altså i stadiet før de klækkes til voksne biller. Se på billedet ovenfor hvordan de laver gange i træ. Det er egentligt en kombination af træstøv og larvernes ekskrementer, der drysser ud på gulve og isolering, når de lever i træet. Og de kan faktisk leve i årevis som larver, hvis forholdende er gunstige.

Undgå borebilleangreb

Du kan undgå borebilleangreb ved at holde rummene i bygningerne tørre og godt ventilerede. Borebiller og larver lever nemlig rigtig godt i fugtige, indelukkede rum. Det er jo desværre sådan, at et loftrum ofte er, da man jo ikke har varme på, og da det danske vejr oftest er meget fugtigt.

Midler til bekæmpelse af borebiller

Når der er tale om et borebilleangreb, og man ønsker at gøre noget ved det, begynder de fleste at undersøge mulighed for selv at bekæmpe dem. Man kan købe et bekæmpelsesmiddel i flere trælaster. Her skal du dog bemærke, at det er gift, du har med at gøre, så du skal passe rigtig godt på.

Gift kan ætse materialer (og træ). Det kan være giftigt for dig, din familie og dine kæledyr, og i sidste ende gøre mere skade end gavn. Derfor anbefales det på det kraftigste, at du tager fat på professionelle. Her hos Vestjysk Skadedyrskontrol anvendes kun miljøgodkendte midler til borebilleangreb. Det er effektivt, og det skåner andre materialer. Vi har over 25 års erfaring, så du er i trygge og professionelle hænder.

Få professionel hjælp til bekæmpelse af borebiller

Vi har mange års erfaring med at bruge et effektivt og miljøskånsomt middel til at bekæmpe borebilleangreb. Midlet er ikke til skade for andre end skadedyrene. Samtidig har vi konkurrencedygtige priser på behandlingen, så du kan trygt kontakte os.

Er et borebilleangreb farligt?

Et borebilleangreb er i den grad farligt. Ikke fordi billerne eller larverne angriber mennesker eller dyr, men fordi at træværk kan kollapse.

Når billernes larver æder sig gennem træ (laver lange gange i træet), vil der naturligt blive fare for kollaps. Hvis de altså får lov at blive ved. Larverne er flere år om at klækkes og blive til biller, og er forholdene gunstige (er der fugtigt nok), vil de trives.

Fakta om borebiller:

  • En voksen borebille er ca. 3-5 mm lang. Billen ligner til forveksling en flue, når den flyver forbi. Den har brunlige dækvinger, og vil ofte sætte sig på udsat træ. Altså; hvor der er et borebilleangreb i gang.
  • De fuldvoksne biller parrer sig, kort tid efter de er udklækket, og de lever ganske få uger.
  • En hun-borebille lægger et sted mellem 20 og 40 æg. For det meste i egne flyvehuller, men også i revner i andet træ.
  • Æggene, der ligger inde i træ, klækkes efter få uger.
  • Larverne, der er hvide/let gullige er ca. 5-6 mm lange. De begynder langsomt at gnave sig ind i træet.
  • Borebillens larver kan leve helt op til 8 år, inden de udklækkes til biller, hvis forholdene i træet er gunstige. Det er fugten, der holder dem kørende.
  • Når billen er udklækket, flyver den ud af et af sine borehuller. Og så starter hele møllen igen.

Kontakt og få et uforpligtende tilbud

Som et autoriseret firma til skadedyrsbekæmpelse, der har 25 år på bagen, kan du være helt tryg ved at kontakte os.

Vi udregner prisen ud fra omfanget.

Vi kører ud til borebille bekæmpelse i hele landet.