Bekæmpelse af mus

Bekæmpelse af mus i hus, virksomhed eller landbrug – professionel musebekæmpelse

Bekæmpelse af mus kan være nødvendigt, og det kan være en hård omgang at kaste sig ud i musebekæmpelse på egen hånd. De mus der giver anledning til problemer i vores boliger er: husmus, markmus og halsbåndmus. Den mest almindelige er markmusen.

De små skadedyr behøver ikke meget plads for at komme ind i huset. Men kan man få en kuglepen igennem et hul i muren, kan de små gnavere sandsynligvis også komme ind.

Det betyder, at stort set alle bygninger kan få de små ubudne gæster på besøg. Og så er det ellers i gang med bekæmpelse af mus, for der er en grund til, at de kaldes skadedyr.

Mus gnaver i alt lige fra madvarer til ledninger, ja selv knapperne på fjernbetjeningen kan være gnavet væk. Derudover trækker de bakterier og andet skidt med sig, der hvor de færdes. Derfor er mus skadedyr. Mere info nedenfor

Kontakt os uforpligtende for pris og tilbud på effektiv bekæmpelse af mus:

Vi udfører effektiv og autoriseret bekæmpelse af mus i Holstebro, Ringkøbing, Skjern, Hvide Sande, Videbæk og omegn.

Og også i sommerhusområderne på vestkysten.

Musebekæmpelse – sådan gør vi

Musebekæmpelse udføres med fælder inde i huset. Det kan være smækfælder eller flere fangstfælder, som fanger dem levende. Bekæmpelse af mus kan også foretages med gift. Men vi bruger kun gift udendørs, og man skal prøve at undgå, at de ligger sig til at dø inde i huset, da det kan give en frygtelig stank.

musebekæmpelse - skadedyrsbekæmpelse

Tegn på at du skal i gang med bekæmpelse af mus

De mest typiske tegn på, at du skal i gang med bekæmpelse af mus:

  • Det kribler på loftet, i væggene eller på gulve
  • Afgnavede ledninger, stearinlys, tekstiler (sengetøj, gardiner mv.) mv.
  • Kradse- og bidemærker i træpaneler og andet materiale af træ (også møbler)
  • Fund af ekskrementer – de er ca. 3-6 mm lange, sort/grå og aflange med en spids ende
  • Lugt / stank – mus efterlader sig en særlig lugt, der minder om ammoniak. Lugten er slem i aflukkede rum

Er du i tvivl om, om det er rotter, der er på spil? Så se mere om rottebekæmpelse og de specifikke tegn på rotter her.

Bekæmpelse af mus i sommerhus

Har du brug for bekæmpelse af mus i sommerhuset?

Vi er ofte på besøg i sommerhus-områder, da et sommerhus kan stå tomt i dele af året. Det betyder, at mus har frit spil, og de formerer sig lynhurtigt. Har du brug for hjælp til at slippe af med mus i dit sommerhus så kontakt os.

Også Miljøstyrelsen tager problemer med udbredelsen af mus alvorligt. Læs mere om deres kampagne mod mus her.

Miljøstyrelsen fraråder brug af gift til bekæmpelse af mus

Miljøstyrelsen fraråder, at privatpersoner bruger musegift. Det er fordi, der kan ske uheld med livsfarlige konsekvenser, hvis man ikke ved, hvordan man håndterer det rigtigt. Andre dyr, kæledyr og faktisk også mennesker kan komme i kontakt med musegift, hvis der ikke holdes opsyn med giften. Eller hvis man lægger det ud på uhensigtsmæssige steder. Se Miljøstyrelsens anbefalinger her.

musebekæmpelse holstebro ringkøbing skjern

Musebekæmpelse i landbrug og på kyllinge- og hønsefarme – sikringsaftale

Mus (og rotter) er næsten altid at finde omkring en landbrugsproduktion med eller uden dyrehold. De forårsager skader på bl.a. ledninger til anlæg og ventilation, de ødelægger isoleringen, og så er der smittefaren. Mus er som bekendt smittebærer af den værste kaliber, så det er slemt vigtigt, at gøre noget ved det i en fart, hvis du ser mus eller tegn på mus i din landbrugsproduktion.

Vi har serviceaftaler / sikringsaftaler med bekæmpelse af mus (og rottebekæmpelse) med alle typer landbrug – herunder kyllingefarme og hønsefarme – i området omkring Ringkøbing, Holstebro, Hvide Sande, Skjern og Videbæk.

Se mere om rottebekæmpelse her.

Det er som regel husmusen eller halsbåndmusen, du har besøg af i dit hus. Sådan kender du forskel:

Husmus: husmusen har et gråt hoved og ryg og en lidt lysere bug. Men i det sydlige jylland kan de være lidt mørkere. Hoved og krop måler ca. 9 centimeter, og den har en kortere hale, end så mange andre musearter. En husmus kan få op til 48 unger på et år – 4-8 unger i hvert kuld med ca. 5 til 6 kuld per år. Så du kan nok se, at hvis man ikke sætter ind med skadedyrsbekæmpelse af mus, så bliver de pludselig til rigtig mange.

Halsbåndmus: halsbåndmusen er mørkebrun på oversiden. Bugen (maven) er helt hvid dog med et brunt ‘halsbånd’ foran forbenene. Hoved og krop bliver 10-12 cm lang, hvor halen er noget længere end selve korpusset. Denne museart er ikke særlig udbredt i området omkring Ringkøbing, Holstebro, Skjern og Videbæk, da de er mere sjældne i Vestjylland, end i resten af landet.

Uanset hvem du har besøg af, så er mus skadedyr og smittebærere, så det er om at komme i gang med musebekæmpelse, når du finder tegn på mus.

Miljøstyrelsen fraråder brug af gift til bekæmpelse af mus

Miljøstyrelsen fraråder, at privatpersoner bruger musegift. Det er fordi, der kan ske uheld med livsfarlige konsekvenser, hvis man ikke ved, hvordan man håndterer det rigtigt. Andre dyr, kæledyr og faktisk også mennesker kan komme i kontakt med musegift, hvis der ikke holdes opsyn med giften. Eller hvis man lægger det ud på uhensigtsmæssige steder. Se Miljøstyrelsens anbefalinger her.

Mus i Danmark – skadedyr indendørs er som regel Husmus og Halsbåndmus

Det er som regel husmusen eller halsbåndmusen, du har besøg af i dit hus. Sådan kender du forskel:

Husmus:
husmusen har et gråt hoved og ryg og en lidt lysere bug. Men i det sydlige jylland kan de være lidt mørkere. Hoved og krop måler ca. 9 centimeter, og den har en kortere hale, end så mange andre musearter. En husmus kan få op til 48 unger på et år – 4-8 unger i hvert kuld med ca. 5 til 6 kuld per år. Så du kan nok se, at hvis man ikke sætter ind med skadedyrsbekæmpelse af mus, så bliver de pludselig til rigtig mange.
Halsbåndmus:
halsbåndmusen er mørkebrun på oversiden. Bugen (maven) er helt hvid dog med et brunt ‘halsbånd’ foran forbenene. Hoved og krop bliver 10-12 cm lang, hvor halen er noget længere end selve korpusset. Denne museart er ikke særlig udbredt i området omkring Ringkøbing, Holstebro, Skjern og Videbæk, da de er mere sjældne i Vestjylland, end i resten af landet.

Uanset hvem du har besøg af, så er mus skadedyr og smittebærere, så det er om at komme i gang med musebekæmpelse, når du finder tegn på mus.

Kontakt Vestjysk Skadedyrskontrol for effektiv bekæmpelse af mus

Vi udfører professionel og effektiv musebekæmpelse i Ringkøbing, Holstebro, Skjern, Videbæk, Hvide Sande og omegn. Vi har også serviceaftaler/sikringsaftaler med virksomheder, landbrug og kyllingefarme på bekæmpelse af mus og  rotter.

Råd til til præventiv og løbende musebekæmpelse i huset:

Præventiv bekæmpelse af mus kan sagtens lade sig gøre. Hvis du sørger for, at der ikke findes sprækker og revner på 7 mm og derover i husets ydervægge og mure, er det en god start på en præventiv type musebekæmpelse.

Sørg også for at mus og rotter ikke kan få nem adgang til affald fra køkkenet og madrester.

Hvis du bruger musefælder, skal du vide, hvilken type mus der er tale om. En smækfælde til en husmus er eksempelvis for lille til at fange en halsbåndmus.

Læs flere gode råd til bekæmpelse af mus hos Miljø- og Fødevarestyrelsen.