Hvepse bekæmpelse

Hvepsebekæmpelse i Holstebro, Ringkøbing, Skjern, Videbæk og omegn

Hvepsebekæmpelse kan være nødvendigt, hvis du er plaget af hvepse i og omkring dit hus. Måske der hænger et hvepsebo i carporten, under udhænget eller oppe på loftet. Uanset hvad, så kan vi hjælpe dig med professionel bekæmpelse af hvepse. Vi kan også fjerne hvepsebo i samme omgang, hvis boet er mere eller mindre tilgængeligt.

 

Skadedyrsbekæmpelse med hvepsebekæmpelse Holstebro, Ringkøbing, Skjern, Videbæk og omegn. Vi har konkurrencedygtige priser, og det er uforpligtende at få et tilbud.

Skadedyrsbekæmpelse med hvepsebekæmpelse Holstebro, Ringkøbing, Skjern, Videbæk og omegn.

Vi har konkurrencedygtige priser på hvepsebekæmpelse og fjernelse af hvepsebo, og det er uforpligtende at få et tilbud.

Hvepse som skadedyr

Hvepsebekæmpelse – af hvilken hveps?

Hvepse eller almindelige gedehamse, som de også kaldes, er dem, vi oftest er plaget af om sommeren. Men der findes faktisk syv forskellige gedehams-arter, som ligner hinanden rigtig meget. Det kan derfor være rigtig svært at se forskel på dem.

Hvepse er er ikke kun skadedyr, da de også kan være nyttedyr i form af hjælp til bestøvning af vores frugttræer og blomster. Men det er aldrig særlig rart, at være omgivet af stikkende og/eller aggressive hvepse.

Normalt gør hvepsene ikke noget, medmindre de føler sig truet. Men jo længere man kommer hen på sommeren, jo mere føde skal de finde til deres larver. Derfor bliver de mere aggressive, og kan blive en plage, når vi sidder i haven, og nyder vores mad. Husk, at det er hvepsen og ikke bien, som går efter vores søde sager. Bierne gør ingen fortræd, og er også vigtige for vores blomster og andre planter.

Et hvepsestik kan være meget smertefuldt, og for visse mennesker kan det være direkte livsfarligt. En hveps kan stikke mange gange, i modsætning til honningbien, som kun kan stikke én gang.

Hvepsebekæmpelse er også forebyggende

Ved at sætte ind med hvepsebekæmpelse nu, kan du sørge for, at dronningen i boet ikke overlever til næste år. En hvepsedronning kan nemlig overvintre og starte en ny hvepsekoloni året efter.

Hvepse holder både til på lofter, i udhuse, tagudhæng og i hække, men de kan også findes i brændestabler, i jordbo (jordhvepse) og endda i et skab inde i dit hus.

Video med lidt fakta om
hvepse og hvepsebekæmpelse

Gedehams eller hveps?!

En hveps kaldes også en gedehams. Men der findes selvfølgelig flere underarter. Har man problemer med den helt store gedehams, skal man tænke sig om en ekstra gang, ind man prøver at slippe af med dem. Deres stik er nemlig endnu mere smertefuldt end et almindeligt hvepsestik. Store gedehamse kan desuden angribe i flok, og sker det, bør man flygte. Hvert år må personer på hospitalet efter et møde med en stor gedehams, især fordi deres stik udløser ekstra store gener og smerter.

Der findes faktisk mindst 10 arter af hvepse/gedehamse i Danmark, og de holder til på forskellige steder. Men den type hveps, du nok er mest interesseret i, er den, der bygger hvepsebo i og omkring dit hus.

Sådan udføres bekæmpelse af hvepse

Vi udfører bekæmpelse af hvepse ved at fjerne hvepseboet helt. Hvis det altså er muligt. Sidder boet bag f.eks. brædder, der ikke kan/må brydes ned, kan vi af åbenlyse årsager ikke fjerne boet. Vi ser dog oftest, at det rent faktisk er muligt, at fjerne langt de fleste hvepsebo. Men er det ikke muligt at fjerne hvepseboet, anvendes gift enten i form af spray eller pulver. Vi bruger professionelle midler til hvepsebekæmpelse – så det er noget kraftigere, end hvad du kan få fat på i håndkøb. Det er selvfølgelig derfor, at man skal være certificeret for at anvende det. I løbet af kort tid vil hvepsene dø, og du er fri for flere gener.

DIY hvepsebekæmpelse – Fjern et hvepsebo selv

Vil du vil lave DIY hvepsebekæmpelse, og prøve at fjerne et hvepsebo, er det bedst at gøre det efter solnedgang. Her er der normalvis fred og ro i hvepseboet. Det er desuden altid bedst at fjerne hvepsebo tidligt på sommeren (for at undgå for mange stik). Hiv en stor affaldssæk over hvepseboet og pil det ned. Husk at tage ordentligt tøj på, der dækker HELE din krop. Også ansigt, hals og hænder!

Du må aldrig forsøge at rive et hvepsebo ned med en rive el. lignende. Hvepsene vil blive ekstremt arrige og flyve forvildet rundt alle steder. Derudover vil dronningehvepsen bare finde et nyt sted og bygge et nyt hvepsebo. Og så skal du på den igen.

Og… er du allergisk for bier og/eller hvepsestik, så er det selvfølgelig bedst, at du bare holder dig helt væk…

Hvepsebekæmpelse med hvepsefælde – kan man det?

Mange giver sig i kast med hvepsebekæmpelse ved at opfinde eller købe en hvepsefælde. Du har sikkert hørt, at sukkerfælder er gode. Og det er de også – i nogle tilfælde. Men det er ikke sikkert, at hvepsene ‘bider på’. Det samme gælder de brune papirsposer, som nogle sætter op for at forvirre hvepsen til at tro, at det er et andet hvepsebo, så den fordufter. Det er ikke en langtidsholdbar løsning.

Bekæmp hvepse selv – på en mere mild facon

Vil du gerne selv i krig med hvepsebekæmpelse? Eller vil du bare have dem væk fra middagsbordet på terrassen, så kan du sætte lokkefælder med sukkervand op. Lad altid være med at slå om dig eller forsøge at vifte hvepse væk, da det bare vil gør dem mere arrige.

Er du ikke helt klar til at tage risikoen med selvbekæmpelse, så kan det anbefales at få os til at gøre det. Vi har det rette udstyr og over 20 års erfaring med hvepsebekæmpelse.

– og så er der ingen, der bliver stukket. 

Bekæmpelse af hvepse og fjernelse af hvepsebo – undgå både besværet og faren
Kontakt Vestjysk Skadedyrskontrol på 22 19 12 69 – det er uforpligtende. Vi udfører hvepsebekæmpelse i Holstebro, Ringkøbing, Skjern, Videbæk og omegn. Vi har også åbent i weekenden, og vi har konkurrencedygtige priser på bekæmpelse af hvepse.
hvepsebekæmpelse ringkøbing holstebro videbæk

Få professionel hjælp til hvepsebekæmpelse og fjernelse af hvepsebo

Kontakt Vestjysk Skadedyrskontrol for professionel hvepsebekæmpelse og fjernelse af hvepsebo. Det er uforpligtende at tage kontakt.

Vi udfører skadedyrsbekæmpelse i Holstebro, Ringkøbing, Skjern, Videbæk og omegn. Vi har også åbent i weekenden, og vi har konkurrencedygtige priser.

Blommetræer og hvepse – frugttræer kan være hvepsefælde

Det er bestemt ikke en skrøne, at frugttræer, og især blommetræer, kan være de rene hvepsefælder. Men først når frugterne er så overmodne, at de falder af træerne af sig selv. Dette sker altid på den tid af året, hvor hvepsene i forvejen er irritable, fordi deres liv lakker mod enden (vinteren nærmer sig). Her er den bedste løsning, at fjerne al nedfaldsfrugt hurtigst muligt, og også tage de mest overmodne frugter af træet, og enten smide dem i en kompostbunke langt væk fra opholdssteder. Eller aflever dem på din nærmeste genbrugsstation ved haveaffaldet.