Go to Top

Husmår

Mår på loftet? Hjælp til mårbekæmpelse?

Mår på loftet: BEMÆRK: DER TAGES INGEN NYE OPGAVER FØR 1. NOVEMBER 2022.

Hvis du har konstateret mår på loftet, så er det i gang med mårbekæmpelse (husmår bekæmpelse).

De små mink-lignende skadedyr bliver mere og mere kendt som et skadedyr i de danske hjem. Mest fordi at vores larm og lugte, ikke længere skræmmer dem væk. Og så er et loft jo super behageligt og varmt – frem for et vådt og koldt tilholdssted i skoven. Men frygt dem ikke. De går ikke til angreb på mennesker. Find meget mere info om måren nedenfor. Blandt hvorfor der er altid er tale om en husmår, når der er mår i nærheden af mennesker.

husmår - husmår på loftet - kontakt vjsk

Kontakt uforpligtende for en pris på bekæmpelse af mår på loftet eller andre steder i forbindelse med bolig eller udhuse. Ring på 22 19 12 69 eller udfyld formularen

Mårbekæmpelse / husmår bekæmpelse i Vestjylland

Vi udfører mårbekæmpelse / husmår bekæmpelse i Ringkøbing, Skjern, Holstebro, Videbæk, Hvide Sande og omegn.

Her på siden får du lidt mere info omkring bekæmpelse af husmåren, og hvad du bør være opmærksom på for at holde den ude en anden gang.

Forskel på mår-arterne

Der er helt sikkert tale om en husmår, hvis du har fået mår på loftet. En skovmår ville aldrig komme nær et hus, og også derfor er det en skovmår frem for en husmår. Og så er der mårhunden, der på ingen måde ligner en almindelig husmår. Den er langt større, og er slet ikke lige så adræt.

Lyde på loftet? Så kan det være en mår på loftet

Hører du løb og små trin på loftet, og måske nogle hvæs eller skrig, er det med stor sandsynlighed en mår på loftet. Og det vil altid være en husmår, der er tale om. En skovmår bor, som navnet antyder, i skoven, og det er husmåren, der er flest af i Danmark.

Hører du i stedet gnavelyde, er der ikke tale om en mår, men nærmere rotter eller mus. Det kan vi også være behjæpelige med – læs evt. mere om vores musebekæmpelse og rottebekæmpelse.

Hvordan kommer en mår ind?

En mår kommer ind på loftet gennem sprækker og huller. Især huse med stråtag, som eksempelvis sommerhuse, er udsatte, da måren kan gnave sig vej igennem taget. Det er især i efteråret, hvor det begynder at blive koldt ude, at en mår søger varme i et hus.

Det kan være meget svært at sikre sig imod et mårangreb. Men først og fremmest skal man få lukket alle huller i tagkonstruktionen, så måren har svært ved at komme ind. En mår kan få adgang gennem små huller på et par centimeter. Den kan få adgang gennem alt fra en skæv tagsten, vindskeden, manglende fuglenet ved tagrenden eller huller i tagryggen.

En husmår kan kravle lodret

Noget som mange ikke er klar over, er at måren kan klatre lodret op af en mur – og så hive sig op i tagrenden! Så hvis du ikke kan forstå, hvordan den får adgang til tagrenden, giver det måske mening nu. Noget andet er, at en mår kan springe flere meter. Så står der en busk eller et højt træ i nærheden af huset, kan den bruge det som springbræt, for at få adgang til husets loft. Det er en kløgtig lille fyr.

Hvad laver en mår på loftet? mårbekæmpelse holstebro ringkøbing

Måren bruger dit loft som bolig i vinterhalvåret, for der er der lunt og tørt. En mår på loftet kan ødelægge isolering, kabler og ledninger. Den slæber føde med ind på loftet, som kan ligge og rådne med en forfærdelig stank til følge. Det er nemlig ikke altid, at den spiser helt op, og små kadavere i forrådnelse spreder ikke just en skøn duft.

Lugtgenerne kan også stamme fra mårens latrinplads (toilet), for den har intet imod at urinere og ‘lave stort’ i sit nye hjem på dit loft.

husmaar

Mår bekæmpelse – hvordan gør man?

Husmåren kan fanges med fælder, men det er næsten umuligt, og det kræver en meget tålmodig sjæl. Vælger du at prøve at fange husmåren i en fælde, skal du huske at tilse den morgen og aften. Ellers dør den og eventuelt dens unger af sult, og det er direkte dyreplageri.

Er mårfælder og gift tilladt?

Gift som mårbekæmpelse er ikke tilladt. Vi hører, at nogle bruger rottegift som middel til mårbekæmpelse. Men det er direkte livsfarligt at bruge. Måren trækker eget bytte med rundt, og på den måde kan både mennesker og kæledyr komme i kontakt med det. Det er IKKE vejen frem til effektiv mårbekæmpelse.

En mere effektiv bekæmpelse af husmår, sker ved opsætning af en speciel væske, som holder måren på afstand. Denne væske kan købes hos Vestjysk Skadedyrskontrol, ligesom vi også kan sætte den op for dig. Du har dog også mulighed for selv at sætte væsken op.

Specialvæsken kan holde i op til to år for en behandling, og prisen afhænger helt af størrelsen på huset.

Hjælp til mårbekæmpelse? Kontakt os nu

Hvis du ikke selv vil i gang med mårbekæmpelse, så kontakt os. Vi er din lokale mår- og skadedyrsbekæmper, og vi giver gerne et uforpligtende tilbud på husmår bekæmpelse.

mårbekæmpelse - mår på loftet - husmår

Ring på tlf.: 22 19 12 69
eller send en email.

Er husmåren først flyttet ind, vil der lugte af mår fremover. Selv efter en mår er fordrevet – og det tiltrækker andre. Der kan derfor ikke gives garanti for, at en anden mår ikke flytter ind næste år. Til gengæld giver vi gode råd til at holde husmåren ude, så den ikke kan finde vej ind i huset igen. Dermed er du sikret i fremtiden.

Har du brug for hjælp til bekæmpelse af andre skadedyr? Vi dækker de fleste byer i Jylland, bl.a. udføres mårbekæmpelse i Ringkøbing, Holstebro, Skjern og Videbæk.

Vestjysk Skadedyrskontrol er medlem af Brancheforeningen for professionelle skadedyrsbekæmpere.

Er der dyr på loftet? Kribler og krabler det? Så har du måske fået mår på loftet.

Tegn på at du har fået mår på loftet:

  1. Lyde, kradselyde, piben og hvæs på loftet – især når det er mørkt ude (det er der, måren er vågen og aktiv)
  2. Hvis du finder ekskrementer, isolerings-smuld eller rester af mindre dyr på loft eller i udhuse
  3. Lugte – der kan udvikle sig kraftige lugtgener, fordi en mår tisser i sin egen ‘bolig’. Det gør den for at markere sit territorium. Desuden kan dens madrester (fugle, mus mv.) ligge og rådne, hvis den ikke har spist helt op
  4. Har du høns eller kaniner ude, så er de lokkemad for måren, og det er en direkte invitation til et længerevarende ophold på ådit loft
  5. Har du observeret huller i taget, så kan de give måren direkte adgang til loftet